Home > Nieuws overzicht > Gratis percelen inzien met Dumea Maps

Gratis percelen inzien met Dumea Maps

Nieuws 03-10-2024

Een tijdje geleden lanceerden we onze nieuwe tool om gratis en overzichtelijk verschillende data van percelen in te zien. Deze digitale kaart is in de agrarische sector (veehouders, akkerbouwers, loonbedrijven etc.) heel relevant. Wat je er precies mee kunt en waarin onze tool zich onderscheidt ten opzichte van andere sites? Dat vertellen we in dit artikel!

De teeltgeschiedenis van 2019 tot en met 2024, de (wettelijke) grondsoort per perceel, de oppervlakte van het landbouwperceel, de kadastrale ondergrond, de oppervlakte van kadastraal perceel… allemaal soorten data die onze klanten naar eigen wens kunnen inzien. Een service die we graag aanbieden in de vorm van Dumea Maps

Agrariërs
Voor wie is de tool relevant? Voor nu is dat de agrarische sector, zoals veehouders, akkerbouwers en loonbedrijven. Het inzien van data is waardevol om een perceel aan te duiden aan een ander, waarbij oppervlakte en grondsoort belangrijk zijn. Daarnaast geven gewaspercelen vrijwel nooit de kadastrale eigendomsgrenzen weer. Daarom is de onderliggende kadastrale kaart belangrijk. Met Dumea Maps spelen we daar op in. De gewasrotatie inzien is iets waar akkerbouwers veel profijt van hebben. Denk aan het uitruilen van grond voor het telen van verschillende gewassen of het opstellen van een teeltplan. Sommige gewassen mag je namelijk niet elk jaar achter elkaar op hetzelfde perceel telen. Wanneer we de tool uitbreiden, kunnen ook grondverzetbedrijven, hoveniers en adviesbureaus er belang bij hebben. Dumea Maps blijft dus continu in ontwikkeling.

 

Onderscheid
Misschien denk je: maar zulke sites bestaan toch al? Dat klopt. Maar wij onderscheiden ons ten opzichte van andere alternatieven, omdat wij de informatie hebben gebundeld. Zo staat alle benodigde informatie bij elkaar, zonder dat je meerdere sites moet bezoeken. Ook werken andere gratis alternatieve websites vaak met afzonderlijke kaartlagen. Dumea Maps is daarentegen een overzichtelijke tool. En ook hoef je bij ons niet te betalen als je 5 percelen hebt aangeklikt. Dus… in het vervolg kun je voor alle interessante data over percelen ook bij ons terecht!

 

Meer weten? Neem contact op met Ruben Neurink.