Home > Expertises overzicht > Compost en bodemverbetering

Compost en bodemverbetering

Bodemverbeteraars zijn vaak gericht op het toevoegen van organische stof aan de bodem. Maar waaruit bestaan de bodemverbeterende producten en compost nu eigenlijk? Wat is de samenstelling van deze producten? En voldoet het aan de gestelde eisen? Wij geven je inzicht met onze erkende onderzoeken en analyses.

Meer weten? Neem contact op met Remco Woertman.

Keurcompost

Keurcompost is een kwaliteitslabel dat laat zien dat je voldoet aan de hoogste normen die er voor compost zijn. Met keurcompost ben je verzekerd van een betrouwbaar en duurzaam product, dat bijdraagt aan de bodemvruchtbaarheid en gewasopbrengst. Het keurmerk wordt beheerd door brancheorganisaties van compostproducenten (BVOR en Vereniging Afvalbedrijven) in samenwerking met ACO-vertegenwoordigde afnemers van compost in de landbouw. Compost mag dan ook alleen het stempel ‘keurcompost’ dragen als deze afkomstig is van een keurcompost-gecertificeerde producent. Wij zijn een erkend bedrijf voor het nemen van monsters voor keurcompost. Met analyses maken we inzichtelijk of de compost voldoet aan de productie-eisen van keurcompost.

Nutriënten

Compost analyseren op de bemestende waarde? Dat doen we ook. Compost is namelijk waardevol als organische stof voor het verbeteren van de bodemstructuur, de algehele bodemvruchtbaarheid en het bodemleven.

Civieltechnisch

Bodemverbeterende producten bestaan vaak uit een mengsel van teelaarde en compost. Zulke producten worden veel toegepast als bomengrond, omdat het meer organische stof bevat én het luchtiger is dan teelaarde. Dit zijn eigenschappen die gunstig zijn voor beplanting. Naast de bemestende waarde, onderzoeken we ook de civieltechnische en milieuhygiënische eigenschappen van compost en bodemverbeterende producten.

Grondproducten BRL 9335

De ‘BRL 9335-4 Samengestelde grondproducten’. Klinkt ingewikkeld, maar degenen die hiermee te maken hebben, herkennen het meteen. Als je teelaarde, tuingrond of andere grondproducten maakt, garandeert deze certificering jouw kwaliteit. Daarnaast mag je hiermee alle soorten grondproducten die bestaan uit een combinatie van schone (AW) grond en schone compost, maken en verkopen. De benodigde monsternames en analyses verzorgen we graag voor je!

Onze expertises

Wat wil jij inzichtelijk krijgen?

Neem contact op

Direct bellen, mailen
of even langskomen?
Dat kan!